Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Osuđenici u zatvorima u Belgiji do sada su sašili 42.000 zaštitnih maski za lice 

kako bi smanjili nestašicu zaštitne opreme u toj zemlji, ali i dalje ne mogu da ispune potražnju, rekla je zvaničnik Zatvorske službe Caitlin van der Vyver.  Prema njenim riječima, napravljene maske poslate su osoblju zatvora i osuđenicima koji učestvuju u pripremi hrane.

Ona je istakla da se maske ručno prave na četiri lokacije i da su predate i osoblju saveznih agencija i sudijama.

"Imamo narudžbi do kraja maja. I dalje dobijamo velike narudžbe, ali ne možemo da zadovoljimo potražnju. U međuvremenu, cilj nam je i da svaki zatvorenik nosi masku", rekla je Van der Vyver.

Većina zatvorenika zaduženih za proizvodnju maski već je angažovano u krojačnicama dok je tridesetak angažovano po izbijanju pandemije.

Ona je istakla da je do sada u zatvorima širom Belgije 13 osuđenika bilo pozitivno na virus korona a da je 61 član osoblja zaražen. Od zaraženog osoblja, 28 se vratilo na posao.

Belgija planira postepeno ukidanje blokade od 4. maja kada će zaštitna maska biti obavezna u javnom prevozu ili za svakog starijeg od 12 godina.      (Vijesti.ba / SRNA)