Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
 
 
 

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen očekuje da će od sljedećeg mjeseca u 

Evropskoj uniji biti dostupno znatno više doza vakcina. "Od aprila nadalje, količine bi se mogle ponovno udvostručiti prema planovima proizvođača, također zato što će uskoro biti odobrene druge vakcine", rekla je izdanjima lokalnih njemačkih novina Stuttgarter Zeitung i Stuttgarter Nachrichten od ponedjeljka u komentarima koje je dpa vidio unaprijed.

Očekuje "prosječno oko 100 miliona doza mjesečno u drugom tromjesečju, ukupno 300 miliona do kraja juna".

Prema novinama, to bi za Njemačku značilo oko 20 miliona doza mjesečno, što bi zahtijevalo znatno veće kapacitete vakcinisanja.

Otkako su vakcinisanja započela krajem decembra, u Njemačkoj je primijenjeno oko 7,3 miliona doza vakcina, prema podacima objavljenim u petak od Instituta Robert Koch (RKI) za kontrolu bolesti.

Od gotovo pet miliona vakcinisanih ljudi, nešto manje od polovine primilo je i drugu dozu.

Do sada su u EU odobrene vakcine tri proizvođača Pfizer / BioNTech, Moderna i AstraZeneca.

U četvrtak se očekuje da Evropska agencija za lijekove (EMA) preporuči upotrebu vakcine američkog proizvođača Johnson & Johnson, prenosi dpa. (Vijesti.ba / FENA)