Voće je na samom vrhu liste namirnica koje bi trebalo svakodnevno da unosite,

ali i voće ima svoju kalorijsku vrijednost i sadrži šećer.  Kada bi prosječno unosili više od 100 grama slatkog i kaloričnog voća, dnevno bi unosili dodatnih 350 kalorija i 60 grama šećera.

Pogledajte kalorijsku vrijednost nekih voćki: Voće je dobro za vas i nudi organizmu potrebne nutrijente i minerale, ali se i razlikuje po količini šećera koji sadrži. Ako želite da održite tjelesnu težinu ili ste na dijeti, dobro je znati koje voće je dobro izbjegavati.

Mango:  Jedan mango sadrži oko 45 grama šećera, pa nije najbolji izbor za one na dijeti. Ako vam je mango omiljeno voće, a na dijeti ste, pojedite samo krišku ili dvije.

Grožđe:  Samo šaka grožđa sadrži oko 23 grama šećera, a to je jako puno za te male bobice koje se lako jedu. Manje ćete ga pojesti ako ih presječete na pola i stavite u zamrzivač, ali će tako sigurno poslužiti kao prava ljetna poslastica koja se žvaće nešto duže…

Trešnje:  Malo je onih koji trešnje ne vole, ali na žalost sadrže i puno šećera pa će samo mala porcija pružiti i do 18 grama šećera. Naravno, najbolje je pojesti male količine, mada znamo koliko je to teško, prenose Nezavisne novine.

Banana:  Jedna manja banana sadrži oko 14 g šećera, ako je to previše za vaše potrebe, pola banane možete dodati obroku, jogurtu ili salatama.

Smokve:  Dvije manje smokve sadrže oko 16 g šećera, pa će vam biti dovoljno nekoliko kriški ove poslastice ako ste na dijeti. Dodajte ih doručku ili salatama. (SB)

Tko je online

Trenutno 342 guests i no members online

Najnovije vijesti

Domaca Kuhinja