Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
Ako se nikako ne možete riješiti nakupljenog sala oko trbuha, čak ni uz ekstremnu dijetu, vježbanje i zamatanje pojasom za kojega 
se na internetu ‘jamči’ da otapa salo, problem je vjerovatno u navikama koje imate, a koje zapravo pridonose tome da „šlauf“ oko struka stalno raste.
 
Nedostatak sna, Studija provedena na 70.000 žena pokazala je da nedostatak sna može biti uzrok debljanja u struku te da može biti povezan s viškom kilograma. Studija je pokazala da se to odnosi na žene koje spavaju kraće od 6 sati dnevno, što je nekima priskrbilo višak i do 30 kilograma.
 
Radite pogrešne vježbe, Ubijate se od vježbanja, a šlauf se ne smanjuje? Vjerovatno zato što niste aktivirali ‘prave’ mišiće’, kažu stručnjaci. Naime, ako želite smršaviti u tom području, dobro je fokusirati se na trbušne, leđne, zdjelične i kose mišiće. Na taj način sagorjet ćete više kalorija nego mnogim drugim vježbama, te naciljati tačno ono što želite stanjiti.
 
Godine dodaju kilograme,  S godinama postaje sve teže smršaviti, što se posebno odnosi na žene u periodu  nakon menopauze. Naime, tada pomalo usporava proizvodnja estrogena i progesterona, pa žene postaju sklonije nakupljanju kilograma, posebno oko struka.
 
Prerađena hrana, Peciva, krekeri, bijeli hljeb, gotova i polugotova jela i salame povećavaju upale u tijelu, pa je teže smršaviti. Zato se okrenite svježem voću i povrću i hrani spravljenoj kod kuće.
 
Previše loših masti, Debljanje se može povezati s konzumacijom previše zasićenih masti, kojih također ima u prerađenim proizvodima, ali i u mlijeku, te mesu. Zato se ne preporučuje pretjerivanje s konzumacijom mlijeka i mliječnih proizvoda i mesa. Meso češće zamijenite ribom, koristite maslinovo ulje i orašaste plodove.
 
Stres, Dugotrajni stres također povećava sklonost debljanju, i to dvojako. Kad smo u stresu, skloni smo više jesti, često nezdravu hranu. Osim toga, stres povećava nivo kortizola u organizmu, što je povezano s razvojem visceralnih masti, piše portal Steth News.