Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
SVI znamo da je konzumacija viška kalorija razlog debljanja, dok kalorijski deficit znači gubitak kilograma. Naravno, 
treba razmotriti i druge stvari. Vrsta i količina pojedene hrane su također važni. No, nova studija otkriva da je doba dana u kojem trošite većinu kalorija također nešto što treba imati na umu. Jesti kasnije tijekom dana moglo bi dodati priličan broj kalorija vašem dnevnom unosu.
 
Nedavno istraživanje koje su znanstvenici predstavili na Europskoj i međunarodnoj konferenciji o pretilosti 2020. godine pokazalo je da je jedenje kasnije tijekom dana rezultiralo većim unosom kalorija. Preko 1170 odraslih analizirano je istraživanjem U.K.'s National Diet and Nutrition Survey između 2012. i 2017. godine. Rezultati pokazuju da su sudionici nakon 18 sati pojeli 39,8% dnevnih kalorija, koje se nazivaju i unosom energije (EI). Ljudi koji su jeli ranije su obično konzumirali manje kalorija tijekom dana, prenosi Index.hr.
 
Ali to nije sve. Istraživači su proučavali hranu koju su anketirani jeli u večernjim satima. Zatim su ih rangirali prema indeksu hrane bogate hranjivim tvarima. Otkrili su da oni koji su kasnije jeli ne samo da su jeli više hrane, već su jeli i više nezdravih namirnica. “Naši rezultati sugeriraju da konzumacija nižeg udjela EI u večernjim satima može biti povezana s manjim dnevnim unosom energije, dok se veći udio energije u večernjim satima može povezati s nižom ocjenom kvalitete prehrane”, kažu autori, prema Medical News Today. (TIP/Foto: Pexels)