Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
Građanima su danas na nekoliko lokacija podijelili četke za čišćenje WC školjke uz poruku “Očistimo Zenicu od, 
a važno je pomenuti da je SD BiH Zenica prije samo nekoliko dana potpisao Izborni etički kodeks kojim su pristali na fer, korektnu, etičku i profesionalnu predizbornu kampanju poštivajući političke protivnike u predizbornoj kampanji. Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine Gradski odbor Zenica danas je građanima Zenice podijelio četke za čišćenje VC školjke kako bi “očistili” političku scenu u ovom gradu. Forum mladih Socijaldemokrata BiH Zenica otvorio je kampanju za Lokalne izbore simboličnim poklonima za svoje sugrađane.
 
“Kako se pretpostavlja i kako smo već vidjeli, kampanja će biti izuzetno prljava te smo se odlučili pomoći sugrađanima da na dan Izbora ‘očiste’ političku scenu”, stoji u saopćenju SD BiH Zenica. Građanima su danas na nekoliko lokacija podijelili četke za čišćenje WC školjke uz poruku “Očistimo Zenicu od…”, a važno je pomenuti da je SD BiH Zenica prije samo nekoliko dana potpisao Izborni etički kodeks kojim su pristali na fer, korektnu, etičku i profesionalnu predizbornu kampanju poštivajući političke protivnike u predizbornoj kampanji.
 
Izborni etički kodeks kojeg su u Zenici predstavili Positive tolerance i OSCE podrazumijeva: poštivanje propisa i pravila koja regulišu izborni proces u BiH, pravo birača da slobodno glasaju bez pritiska i aktivnosti koje mogu da utiču na slobodno glasanje, poštivanje drugih političkih subjekata da slobodno iznose svoje programe i ideje, kampanja bez vrijeđanja, omalovažavanja, na osnovu rase, vjere, roda, etničke pripadnosti, nacionalnosti, političkih uvjerenja i drugih karakteristika, ne korištenje govora mržnje, da se ne zloupotrebljuje javna dužnost i javna sredstva u kampanji, da se osigura nesmetan rad medija i spriječi njihova zloupotreba naročito društvene mreže te da se neće koristiti trenutna epidemiološka situacija za sticanje prednosti u poduzimanju promotivnih i drugih predizbornih aktivnosti. slobodna-bosna.ba