Planirali smo ostati sedam dana na moru, ali smo ipak ostali četiri.

Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali poredali su ležaljke koje se naplaćuju 6 KM po danu koliko koštaju i suncobrani. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih – kaže Mustafa za Faktor.ba.

Iz Turističke zajednice HNK, kako prenosi source.ba kažu kako se radi samo o dijelu plaže, ali i dalje ima dovoljno mjsta na plaži za one slabije finansijske situacije da mogu doći i odmoriti se.

– Hoteli su dobili plaže one koje gravitiraju hotelima u svojoj koncesiji i oni održavaju plažu stavili su svoje ležaljke i naravno da će naplaćivati. Ne provode svi hoteli to strogo, najstrožije provodi hotel Sunce, hotel Neum, međutim ima plaže i za sve ostale, tako da to nije problem – navode u Turističkoj zajednici Neuma.

izvor:(Bportal)

Tko je online

Trenutno 270 guests i no members online

Najnovije vijesti

Domaca Kuhinja