U policijskoj akciji rasvjetljavanja više imovinskih delikata u Prijedoru i Doboju uhapšena su četiri lica, a za jednim licem se intenzivno traga, rekao je danas načelnik Sektora krim-policije
 Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Radomir Dukić.
U akciji "Trojka" juče su uhapšena lica čiji su inicijali N.N. (34), S.B. (32) i V.M. (41) iz Banjaluke, te I.D. (41) iz Novog Grada.
 
"Lica su u našim prostorijama i pod našim nadzorom i danas će postupajući tužilac odlučiti o tome da li će biti puštena na slobodu ili će biti predložen pritvor", rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.
 
On je naveo da su u pretresu pronađeni materijalni dokazi koji uhapšene povezuju sa tri teške krađe - jednoj u tržnom centru "Bingo" u Doboju i dvije u Prijedoru - u butiku "Beng beng" gdje je materijalna šteta iznosila oko 10.000 KM i u prodavnci "Nikić" gdje je pričinjena šteta od oko 5.000 KM.
 
"Postoje indicije, tragovi i osnovana sumnja da je najmanje jedno lice povezano sa slučajem tržnog centra `Bingo` u Prijedoru i na tome ćemo intenzivno raditi", najavio je Dukić.
 
U slučaju tržnog centra "Bingo" Prijedor ima više krivičnih djela. Ukradeno je vozilo kojim su počinioci razbili ulazna vrata centra, materijalna šteta u mjenjačnici unutar ovog centra procijenjena je na 95.000 KM, a u noći izvršenja ovih djela zapaljeno je i jedno vozilo vrijedno između 20.000 i 30.000 KM.
 
"Kod jednog lica nađeno je i nelegalno oružje. U pitanju su dva raketna bacača, takozvane zolje, i jedan pištolj i okvir za pištolj, za šta će biti podnesen izvještaj tužilaštvu", naveo je Dukić.
 
Načelnik CJB-a Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da je "Trojka" planska akcija koja se priprema duži period, sinhronizovano i u koordniciji CJB-a Prijedor, CJB-a Doboj, Uprave krim-policije MUP-a Republike Srpske i uz angažovanje specijalne jedinice policije i pripadnika Jedinice za podršku.
 
"Vjerujemo u narednih mjesec dana da će sve biti mnogo jasnije. Uglavnom, cijenimo akciju uspješnom", istakao je Ivanić.
 
(Vijesti.ba / SRNA)
 

Tko je online

Trenutno 190 guests i no members online

Najnovije vijesti

Domaca Kuhinja