Fojničanka Jasmina K. novinarima je ispričala šta se desilo u Kiseljaku,

petog augusta oko 22 sata, kada je nju i njenu maloljetnu kćerku iz mržnje napao Miljenko Golub.

Jasmina, koja je pod velikim stresom, za portal Mahalla.ba ispričala je da im je te noći, dok je bila sa svojim suprugom Mehmedalijom K. i još jednom porodicom među kojima je bilo i petero maloljetne djece, na odmaralištu pored benzinske stanice u Kiseljaku, iznenada prišao Miljenko Golub.

Miljenko je, kako se navodi, vlasnik kafića koji radi u sklopu benzinske stanice B&M na fojničkom raskršću.

Vidno potresena, Jasmina K. kaže da je u trenutku kada je njena maloljetna kćerka svome daidži kazala alahimanet, Miljenko nasrnuo na nju. U tom momentu, njen otac i Jasminin suprug, Mehmedalija, staje u zaštitu svoje kćerke i tada se Miljenko okreće i udara šakom Jasminu u predjelu oka.

U tom trenutku Mehmedalija K., ratni vojni invalid i borac Armije Bosne i Hercegovine, kreće da se obračuna sa napadačem na njegovu suprugu i dijete… Tada, prema Jasmininom svjedočenju, iz kafića benzinske stanice izlaze tri muškarca i supruga od Miljenka Goluba kako bi spriječili daljnje Miljenkovo divljaštvo.

Jasmina i Mehmedalija sa djecom sjedaju u auto i odlaze u Dom zdravlja Kiseljak kako bi zaustavili krvarenje, a zatim u policijsku stanicu da prijave ovaj divljački, islamofobni napad.

Jasmina je još kazala i da Miljenko nije bio pijan kako se govori u medijima nego da je bio trijezan te da je govorio da njima (pokrivenim muslimankama) nije mjesto ovdje.

Još jedan dokaz da je ovo bio napad inspirisan vjerskom mržnjom jeste i to da je Miljenko napao samo dvije pokrivene ženske osobe, a ostale djevojčice (koje nisu pokrivene) nije ni pogledao.

Jasmina i Mehmedalija su još na kraju kazali da se, iako su potreseni ovim događajem, ne boje bilo koga osim Uzvišenog Allaha. Očekuju da država drakonski kazni napadača kako mu ne bi više palo na pamet da se ovakav brutalan napad ponovi. Ali, i da bude primjer kako završavaju oni koji napadaju nekoga iz mržnje, pogotovo kada napadaju žene i djevojčice.

Tko je online

Trenutno 395 guests i no members online

Najnovije vijesti

Domaca Kuhinja