Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

"Dobrodošli u najljepši srpski grad" – bilbord je koji od 26. jula dočekuje građane na ulazu u Trebinje, grad na jugu 
Bosne i Hercegovine (BiH) u entitetu Republika Srpska. Epitet "jednog od najlepših srpskih gradova" dao mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na šta su oštro reagovale političke stranke u Federaciji BiH. "Vučić i Dodik nisu odustali od podjele Bosne", smatra Sonja Biserko iz nevladinog Helsinškog odbora za ljudska prava, organizacije koja se bavi i tranzicionom pravdom i riješavanjem konflikata na području bivše Jugoslavije, prenosi RSE.
"Poruka koju su poslali Vučić i Dodik zajedno ima drugu konotaciju – a to je da se stalno uzvikuje da je Republika Srpska samostalna zemlja koja će jednog dana da se ujedini sa Srbijom", naglasila je Biserko.
 
Biserko izjave Vučića i Dodika u Banjaluci "čita" i kroz prizmu drugog aktuelnog političkog pitanja za Srbiju – nastavka dijaloga sa Kosovom u Briselu pod okriljem Evropske unije i "činjenicom da Srbija mora priznati Kosovo". Da normalizuje odnose i potpiše sporazum koji je sada na stolu - to je sada jedna neumitnost. Poruka je zapravo reakcija na ono što se sad dešava u Briselu, pre toga u Parizu, i odlučnost Evropske unije da spriječi bilo kakav dogovor o zamjeni teritorija", rekla je Biserko. Oni (Vučić i Dodik) su uvek vezivali Republiku Srpsku za Kosovo, izjavljujući da je pravo Republike Srpske isto kao i Kosova - da je to simetrično, i da Republika Srpska isto ima pravo da se otcepi od Bosne i Hercegovine", podsjetila je Biserko."To je jedan začarani krug iz kojeg Srbija nije sposobna izaći, zato što nije spremna da prihvati novu realnost u regionu", zaključila je ona. (Vijesti.ba)