Većina ljudi obično ima nekoliko kilograma koje bi voljeli izgubiti.

Problem je u tome što mnogi pojedinci nemaju ni želje ni vremena za vježbanje.  Razumijemo da ste zauzeti, a između rada, izdvajanja vremena za porodicu i voljene osobe i obavljanja poslova, vaše vrijeme je zaista dragocjeno. Dakle, ovdje smo sa nekoliko savjeta o tome kako lako možete smršaviti bez vježbanja. “Odbacite tipičan put vježbanja i odlučite se za neke od ovih alternativa”, kaže fitness trener Tim Liu.

Šetajte gdje god i kad god možete: Kao prvo, Liu preporučuje hodanje više. Šetanje je odličan način da sagorite neželjene kalorije. Prema klinici Mayo, samo 30 minuta brzog hoda utkanog u vašu rutinu svakog dana može sagorjeti oko 150 dodatnih kalorija. Imajte na umu da što se brže krećete i što više koraka napravite, to ćete sagorjeti veći broj kalorija. Svjesno se potrudite da parkirate dalje nego što je potrebno gdje god da krenete i steknite naviku da idete stepenicama umjesto liftom.

Povećajte svoju normalnu dnevnu aktivnost:  Pokušajte da povećate svoje kretanje svaki dan. Dokazano je da je za održavanje težine potrebno biti fizički aktivan. Zdrava aktivnost smanjuje rizik od mnogih kroničnih stanja, uključujući dijabetes, moždani udar, srčani udar, neke vrste raka i kardiovaskularne bolesti. Također, će smanjiti visoki krvni pritisak, bolove od artritisa, anksioznost, depresiju, rizik od osteoporoze i još mnogo toga.  Budite kreativni dok provodite vrijeme obavljajući kućne poslove i rad na travnjaku. Razmislite o tome da sami kosite travu ili češće vodite psa u park.

Pratite svoj unos hrane:  Ako je vaš cilj da smršate bez vježbanja, Liu nam kaže da je praćenje vaše potrošnje hrane izuzetno korisno. Postoji mnogo pristupačnih aplikacija za pametne telefone koje se lako koriste i koje mogu dobro doći.  Zapravo, studija provedena na Univerzitetu Duke pokazuje da su osobe s prekomjernom težinom koje su pratile svoj dnevni unos hrane uz pomoć aplikacije za pametne telefone značajno smanjile svoju težinu. Postoji toliko mnogo korisnih opcija koje su na raspolaganju i one su zaista promijenile proces kontrole težine za toliko ljudi.

Pijte dosta vode:  Liu ne može dovoljno naglasiti važnost pijenja puno vode. Prvo, vašem tijelu je potrebna voda – a ono nema holesterol ni masnoće. Pa popijte. To je nešto prirodno što možete pijuckati i što će nema kalorija. Besmislene kalorije će definitivno ometati vašu završnu igru gubitka nekoliko kilograma. Voda za piće može vam dati osjećaj sitosti, potencijalno vas spriječiti da jedete dodatno.

Pokreni svoju rutinu: Postoje i druge netradicionalne vrste vježbanja koje vam mogu pomoći da smršate dok se zabavljate. Liu preporučuje planinarenje, skakanje užeta, pa čak i razmišljanje o sudjelovanju u lokalnim dobrotvornim događajima gdje možete biti aktivni i pomoći svojoj zajednici.  pressmediabih.com

Tko je online

Trenutno 362 guests i no members online

Najnovije vijesti

Domaca Kuhinja