Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
Više od četvrtine mladih odraslih osoba zaraženih kovidom-19 razvilo je upalu pluća, otkrilo je istraživanje južnokorejskih istraživača.
Njihova studija u kojoj je učestvovalo 315 pacijenata starosti od 18 do 39 godina u šest bolnica u februaru i martu otkrila je da 26 odsto njih ima upalu pluća, piše CNN.U Južnoj Koreji svi koji su imali pozitivne testove na koronavirus, čak i oni bez simptoma, hospitalizovani su početkom pandemije.
 
"Teška upala pluća predstavljena je u dva odsto slučajeva, a jednom pacijentu bez druge medicinske bolesti bila je potrebna mehanička ventilacija. Mladi ljudi takođe treba da budu svesni rizika od upale pluća ili teške upale pluća zbog kovida-19", napisali su istraživači u sažetku svog rada pripremljenom za prezentaciju sljedeće nedelje na Evropskom kongresu kliničke mikrobiologije i infektivnih bolesti.Od pacijenata sa pneumonijom, 23 odsto je imalo lošu sliku na rengenu pluća i 10 dana posle uspostavljanja dijagnoze, rekli su istraživači. A jedan pacijent, koji u početku nije imao simptome, kasnije je razvio upalu pluća. Istraživači kažu da njihovi nalazi predstavljaju još jedan dokaza da infekcija može da bude ozbiljna čak i kod zdravih mladih odraslih osoba.  (Vijesti.ba)