U davna vremena živio je jedan stari čovjek, star po godinama, a mlad po izgledu,

Živimo u stvarnosti punoj iskušenja i smutnji (fitni) koje po svom obimu i negativnim posljedicama po pojedinca i društvo u cjelini,

Starija žena priča istiniti događaj svojoj prijateljici… Rodila sam tri sina, svi su odrasli, škole završili, zaposlili se i kasnije oženili.

KAKO RJEŠITI PROBLEM?  U trenutku kada naiđemo na problem u međusobnoj komunikaciji sa našim životnim saputnikom,

Svaka od nas, ma koliko sretna bila u svom domu, uvijek ima nešto čime  nije zadovoljna, jer je dunjaluk takav, krnjav i prepun mahana. 

Ponovna izgradnja islamskog ummeta, nakon što ga je zapadni kolonijalizam opustošio, stvar je koja zahtijeva velike napore.

Umjesto da razmišljam o svim negativnim stvarima u svom životu kroz koje sam prolazio, sagledao sam svoju prošlost i kako sam prolazio kroz teške situacije u kojima sam bio.

Piše: Abdusamed Nasuf Bušatlić:   Ljubav prema domovini je urođena ljudska osobina. Svaki čovjek je emotivno vezan za svoju domovinu, a posebno za mjesto svoga rođenja.

Sin je odveo svog oca u restoran da večeraju.Otac je bio izuzetno star i slabašan čovjek i dok je večerao sa sinom, hrana mu je pala na košulju i pantalone.

Bila je to prva ljubavna priča u ljudskoj historiji. Naime, prenosi se da su meleki pitali Adema: ”Voliš li Havu?” 

Ne mogu prežaliti: Bosanskih behara, sabahskih ezana, ramazanskih iftara i mirisa ramazana, zapisao je jedan naš književnik. 

2. Čišćenje duše:  „Ibn Hadžer el-Askalani spominje da su se učenjaci složili da se postom želi onaj post koji je čist od grijeha u djelu i govoru. 

„Poznato je da je jedno od Allahovih lijepih imena – el-Hakim – Apsolutno Mudri. Ovo Njegovo ime iziskuje da sve ono što je 

Tko je online

Trenutno 197 guests i no members online

Najnovije vijesti

Domaca Kuhinja