Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Pet je stvari koje čovjeku zagorčavaju život i koje ga na kraju mogu ubiti, ukoliko on njih ne preduhitri i ukoliko ih se ne oslobodi.
 
Besposličarenje i usamljenost: Kad se osoba osjeća usamljeno, kod nje se roje razne ideje, stvari joj se iskompliciraju, a raspoloženje joj je često pogoršano i zamračeno. U takvoj situaciji, razmišljanje joj još više povećava zamršenost i osjećaj depresije. Usamljenost, ako je kombinirana sa negativnim razmišljanjem, može postati ubica, zato preduhitri tog neprijatelja i oslobodi ga se.
 
Tuga i briga:  Ako nosiš planine tuge i brige, sjeti se da ćeš za to biti nagrađen ukoliko se strpiš u ime Allaha, nadajući se Njegovoj nagradi. Ubij tugu i brigu zbog kojih plačeš, čak i bez razloga.
 
Oholost i gordost: Ako si ugledan čovjek, ako si na visokoj poziciji i ako si bogat, sjeti se svoje siromašne braće koja trebaju tvoju pomoć. Ako na njih gledaš samo kao na siromašne ljude koji zaslužuju patnju u kojoj su, da bi ti ostao najbogatija i najvažnija ličnost na ovome svijetu, znaj da je to put do vlastitog uništenja, pa ubij oholost prije nego ona tebe ubije.
 
Sebičnost i samoobmana:  To su dvije riječi koje u suštini imaju jedno značenje. Samoobmana i sebičnost znače tvoj kraj, pa ih se pripazi i budi oprezan, i zapamti da je altruizam najljepši dar ako ga posjeduješ, a ako ga ne posjeduješ, onda se nauči altruizmu i darežljivosti te ubij sebičnost i samoobmanu.
 
Mržnja i zavist:  To su dva plamena, ne zna se koji je žešći i opasniji. Mržnja je stvar koja je zakopana u srcu, a koja nastaje i rađa se kroz različite oblike međuljudskih odnosa. To je zlo i vatra koja uništava svog vlasnika, pa je se oslobodi. Što se tiče zavisti, to je opasna bolest koja svog vlasnika ubija polahko al’ sigurno. Takav se ne osjeća lijepo kada vidi druge ljude sretne i zadovoljne, već želi samo sve za sebe. Riješi se te bolesti zahvalnošću Allahu na blagodatima koje ti je podario i znaj da tvoja zavidnost šteti samo tebi na ovome i na budućem svijetu. 
Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić   saff.ba