Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Milorad Dodik se usprotivio usvajanju Rezolucije o poštivanju žrtava fašističkih režima u Narodnoj skupštini 
Republike Srpske nazivajući je “podvalom političkog Sarajeva”. Odgovorio mu je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, na čiju je inicijativu i usvojena pomenuta Rezolucija u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. “Dodik kaže da se Rezolucijom želi osuditi Ravnogorski četnički pokret. To je istina. Rezolucija obuhvata sve fašističke pokrete i naravno da je Ravnogorski četnički pokret bio fašistički jer je bio u službi Nedićevog fašističkog režima, činio zločine s genocidnom namjerom i sluganski se odnosio prema okupatoru”, naveo je Kojović. Dodao je da “Dodik mora znati da će pritisak za zabranu negiranja genocida u Srebrenici biti sve veći”.
 
“Drugi Dodikov argument protiv Rezolucije je taj da će nakon njenog usvajanja krenuti pritisak na usvajanje Zakona o negiranju genocida u Srebrenici. Dodik mora znati da će naš pritisak za zabranu negiranja genocida u Srebrenici biti sve veći i veći i s usvajanjem i bez usvajanja Rezolucije u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Mi tu dileme nemamo i ne treba nam nikakva druga poluga osim presuda haškog suda da bismo genocid u Srebrenici izdigli na nivo koji zaslužuje – a to je institucionalno njegovo priznanje na nivou cijele države, poštivanje njegovih žrtava i sprečavanje da se takav zločin ikad više ponovi.
 
Dodik je, također, rekao da se Rezolucijom problematizira Holokaust i stradanje Srba u Drugom svjetskom ratu. Nikad to raditi nećemo. I srpske i jevrejske i romske žrtve na ovim prostorima su neupitne kao najbrojnije kad su u pitanju zločini NDH, kao što su najbrojnije muslimanske i hrvatske kad su u pitanju četnički zločini. Uz uvažavanje opštepoznate činjenice da su i ustaše i četnici također ubijali antifašiste bez obzira na to kojoj su naciji pripadali. Dodik može zaustaviti usvajanje Rezolucije u NSRS-u, ali time ne zaustavlja istinu koja će kad-tad biti opšteprihvaćena i u Republici Srpskoj”, naveo je Kojović u reakciji.   (N1)