Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Udruženje turističkih privrednika u BiH poziva građane Srbije da godišnji odmor provedu u Bosni i Hercegovini, 

te ističu brojne destinacije za koje kažu da su nepravedno zapostavljene a vrijedi ih vidjeti i doživjeti.   Sigurni smo da će vas Bosna i Hercegovina oduševiti prirodom, znamenitostima, spomenicima stare i nove historije, te tradicionalnom gurmanskom ponudom - navode iz Udruženja.

Kako ističu u saopćenju za javnost, posljedice pandemije koronavirusa utjecale su na sve sfere života, posebno na sektor turizma. Otežana putovanja u svijetu i u regiji, u ovoj trenutnoj situaciji, donijela su i priliku da se bolje upozna Bosna i Hercegovina.

- Očekujemo da ćete vašom posjetom ojačati turizam u Bosni i Hercegovini, da ćemo zajedničkim snagama prevazići teške trenutke - navodi se u saopćenju.

Posljednjih nekoliko mjeseci suočavamo se, naglašavaju iz Udruženja, sa izazovnom globalnom zdravstvenom situacijom i rizicima koji su zahvatili cijeli svijet i kroz koju nažalost svi prolazimo.

- Niko ne može ocijeniti koliko će se trenutna situacija urezati u naš rad i naše živote, kakve promjene se od nas očekuju i koliko dugo će trajati ali mi optimistično i pozitivno nastavljamo naprijed - poručili su.

Osim planina kao destinacije koje vrijedi posjetiti u BiH iz Udruženja preporučuju, među ostalima, Sarajevo (Baščaršija, Vrelo Bosne), Mostar, Blagaj - Tekija, Travnik, Banja Luku (Tvrđava Kastel), Međugorje, Prokoško jezero, Plivska jezera, Nacionalni Park Sutjeska, Nacionalni park Kozara, Kravice, Una (Rafting na Uni), Hajdučke Vode, Park prirode Hutovo blato.  (Vijesti.ba / FENA)