Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
 
 
 

Osim 100 KM po danu štajka, predsjednik Sindikata BH Telecoma Fikret Alić priznao je danas da prima 

basnoslovnu platu u iznosu od preko 3000 KM i da na raspolaganju ima službeno vozilo 24 sata dnevno.  Tačno je da ja, kao i svi moji prethodnici koji su bili predsjednici od postanka Sindikata BH Telecoma od 2002. godine, imam istu platu koja je u rangu šefa odjeljenja i koja iznosi 4.450 bodova u BH Telecomu (preko 3 hiljade KM). I tu platu sam naslijedio zajedno sa sekretarom i ona je uvijek bila u tom iznosu za predsjednika Sindikata – rekao je Alić u razgovoru za N1.

Također je potvrdio da Sindikat BH Telecoma ima službeno vozilo. Imao ga je i ranijih godina, a, navodi Alić, koristili su ga i svi njegovi prethodnici od 0-24h.

 I Fikret Alić ga koristi od 0-24h u skladu s odlukama Centralnog odbora, kao najvišeg organa u Sindikatu BH Telecoma - govori Alić.

Ističe i da svi predsjednici granskih sindikata u FBiH imaju službeno vozilo "jer se radi o takvoj vrsti posla da je ono potrebno".

- Svi koriste službena vozila od 0-24h i nigdje to nije problem, osim za vrijeme štrajka u BH Telecomu - dodao je Alić.

Nekolicina članova sindikata BH Telecoma potpomognuta predsjednikom SSST-a Selvedinom Šatorovićem jučer je protestovala ispred zgrade Vlade FBiH.

"Je li dosta šest godina jahanja radnika BH Telecoma?", upitao je danas na protestima Šatorović, a pridružio mu se i predsjednik Sindikata BH Telecoma Fikret Alić koji je poručio da iza svega stoji plan da se privatizira BH Telecom i da neće dozvoliti da radnici ove firme budu prepupšteni na "na milost i nemilost".

Da ne prepušta "radnike" na milost i nemilost, barem ne one koji mu se pridruže, demonstrirao je danas sam Alić. Naime, Sindikat BH Telecoma potpomognut Sindikatom Hrvatskih telekomunikacija, 9. novembra ove godine održao je štrajk zbog istog razloga, odnosno traženja da se produži Granski kolektivni ugovor. Ipak, podrška Sindikatu BH Telecoma i njegovom predsjednika nije "za džaba", pa je tako Sindikat BH Telecoma  06. 11. 2020. donio odluku da se svima koji budu učestvovali u tom štrajku dodijeli novčana "pomoć" u iznosu od 100 konvertibilnih maraka. (Vijesti.ba)