Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
 
 
 
DOBOJ- Komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Doboja potražuje 1.510.773 KM nenaplaćenih usluga, najviše od fizičkih lica, 
a protiv neplatiša aktivno je 388 sporova pred nadležnim sudom, rečeno je Srni u ovom preduzeću.  Iz „Vodovoda“ su naveli da je prošle godine potraživanje iznosilo 1.452.928 KM, a 2019. godine 1.419.995 KM. Najveći broj potraživanja odnosi se na fizička lica, protiv kojih se preuzimaju zakonom propisane mjere, što uključuje opomenu, isključenje sa vodovodne mreže, te tužbu.
 
Dobojski „Vodovod“ svoje usluge trenutno obezbjeđuje za 15.732 korisnika. Tokom prva četiri mjeseca na „Vodovod“ se priključilo 250 novih korisnika, prošle godine 520, a u 2019. godini 255 korisnika. Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača Svetlana Šešlija rekla je Srni da im se na rad „Vodovoda“ žalilo 146 sugrađana, od kojih je prošle i ove godine prigovor uputili samo njih 38. Prema njenim riječima, broj žalbi i prigovora daleko je veći, jer ih u želji da ostanu anonimni u svojoj sredini, upućuju registrovanim udruženjima za zaštitu potrošača koje djeluju u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, što im je zakonom omogućeno.  Izvor: glassrpske.com