Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
 
 
 
Po čemu je Marić domoljubna, ne znamo, građanski orijentirana također. Kome je “reprezentna”, 
zna valjda samo hoh Zulfikarpašićka, koja Bošnjake, kompletan jedan narod dakle, svodi uvredljivo na “SDA lobanje” “Nisam ni sumnjala da će SDA lobanjama zasmetati Ivana Marić. Nakon svih verbalnih eskapada bivšeg gradonačelnika Skake zasmetala im je jedna obrazovana, domoljubna, građanski orijentirana, reprezentna osoba. Ona smeta? Na nju su sručili baš danas, na dan žena, svu svoju medijsko-botovsku mašineriju. Nisu im smetali njihovi neuki primitivci i lopovi zbog kojih smo se ni krivi ni dužni stidjeli i koji su nas u tešku bijedu svalili, ali im smeta Ivana Marić. Nadam se da Naša stranka ima dovoljno muda da ne odustane od naše Ivane koja se unatoč sramnim podvalama neće nikad promijeniti i super će obnašati dužnost zamjenice gradonačelnika Sarajeva. Ivana, ja sam uz tebe a ostali nek se redaju!”
 
Ovako je “SDA lobanjama” Amra Zulfikarpašić, dizajnerka i visoka dužnosnica Naše stranke, opisala sve one koje je uvrijedila Ivana Marić, nazvavši Bošnjake “nečim što su oni izmislili”. I problem nije to što Marićka tako misli, problem je što se za to saznalo i što je za to osuđena u javnosti. Po čemu je Marić domoljubna, ne znamo, građanski orijentirana također. Kome je “reprezentna”, zna valjda samo hoh Zulfikarpašićka, koja Bošnjake, kompletan jedan narod dakle, svodi uvredljivo na “SDA lobanje”. Iako joj nije bilo nimalo mrsko kreirati logo SDA, i to lijepo naplatiti od svog amidže, rahmetli Adila Zulfikarpašića, desetinama hiljada maraka “onih para”.
 
AFŽ Zulfikarpašićka je bijesna jer ona i njen malehni kružok ocvalih istomislilaca nisu u sarajevsku Vijećnicu uspjeli instalirati Ivanu Marić, samozvanu analitičarku od koje je bolji prognozer čak i ona hobotnica Paul, Marićku poznatu po tome da je promašila u svakoj političkoj analizi, pa čak i u prognozi vlastitih izgleda za mjesto sarajevske dogradonačelnice. Kada su shvatili da ipak ne mogu dobiti podršku za imenovanje osobe koja Bošnjake naziva izmišljenom nacijom na mjesto dogradonačelnice Sarajeva, Zulfikarpašić je napala i vlastitu stranku, odnosno one koji su umjesto Ivane Marić odlučili imenovati Anju Margetić. “Nije nikad ni bilo obrazloženja zašto je Naša stranka izabrala plivačicu, bankovnu anonimnu činovnicu bez političkog backgrounda, umjesto obrazovane osobe sa višegodišnjim javnim angažmanom koji se uklapa u vrijednosti za koje se Naša stranka, makar formalno, zalaže”, kazala je Zulfikarpašić u razgovoru za jedan od ovdašnjih portala.  
 
Nastranu što je, sve palacajući jezikom od huje, izvrijeđala nesretnu Margetić, krivu samo zato što nije Zulfikarpašićevoj po volji, bijesna je dizajnerka nehotice pokazala da je nazvati Bošnjake izmišljenom nacijom “vrijednost za koje se Naša stranka, makar formalno, zalaže”. Anja Margetić je ekonomista, radi u Centralnoj banci, plivala je za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Barceloni, predstavljala ju je usred ratnog pakla i Opsade Sarajeva, ali sve to nije dovoljno dobro za Zulfikarpašić, kojoj je stvar principa imenovati Marićku, čiji se politički angažman sveo na neduhovite Twitter doskočice, pljuvanje SDA ili ismijavanje simpatija koje Sarajlije imaju prema Sandžaku i Turskoj.
 
No to što je Naša stranka odustala od kandidature Marić zapravo je njen jedini dobar potez. Spasila nas je muke slušanja prežvakanih fraza i općih mjesta. Previše nas je Marić zamarala okupacijom javnog prostora u kojem se predstavljala kao nezavisna politička analitičarka. A nije ni jedno od to troje, ta je njena krinka konačno spala. Potrošena poput jednokratne maske, Marić od sada u svakom njenom javnom istupu treba gledati isključivo kao neuspješnu kandidatkinju jedne političke stranke. I svaki njen istup razumjeti kroz tu prizmu, kao stavove Naše stranke. Ni više ni manje od toga. stav.ba