Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

 
 
 
 
Određene količine "sputnjik V" vakcina kojima je trebalo da budu revakcinisane osobe starije od 65 godina u 
Domu zdravlja u Prijedoru zbog nestanka struje su propale i ne smiju biti upotrijebljene. Naime kako je potvrdio Slobodan Javor, v.d. direktora Doma zdravlja Prijedor, u ovom gradu je privremeno obustavljeno davanje druge komponente vakcine "sputnjik ve" zbog nestanka električne energije, u više navrata, koje je dovelo do prekida hladnog lanca vakcine.
 
"Došlo je do poremećaja u temperaturi u zamrzivaču u odnosu na temperaturu koja je predviđena za čuvanje vakcina", rekao je Javor na konferenciji za novinare u Prijedoru. Dodao je da je svakodnevno u komunikaciji sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i sa direktorom Instituta za javno zdravstvo RS, da ljudi imaju razumijevanja prema veličini grada Prijedora i da će se po lokalnim zajednicama ravnomjerno raspoređivati količine vakcina koje pristižu u Republiku Srpsku.
 
"Nastoje da nam obezbijede što više vakcina kako bismo mi mogli u što kraće vrijeme vakcinisati odnosno revakcinisati ljude", kazao je Javor.
Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor, kazala je da su vakcine koje su juče ujutro date građanima potpuno bezbjedne i bile su u režimu hladnog lanca. (Vijesti.ba / NN)